Los Angeles - město andělů

04.03.2020

Los Angeles, nebo-li město andělů. Město, které si zamilujete.

Říká se, že nejlepší cesta jak poznat L.A. je navštěvovat ho pořád dokola. Já jsem si L.A. velmi oblíbila díky nespočetnému množství možností a zážitků, které toto město a okolí nabízí.

K poznání L.A. je nejlepší půjčit si auto, jelikož vzdálenosti mezi jednotlivými místy jsou velké. V L.A. nejsou půjčovny aut přímo na letišti, ale kousek od letiště, kam se pohodlně dostanete shuttle busem od konkrétní půjčovny. Tyto busy jezdí stále dokola mezi letištěm a půjčovnou. Takže stačí chvilku počkat před příletovou halou u cedule Rentacar shuttle a během chvíle se bus objeví. Musíte si však na bus mávnout, aby vám zastavil. Já si vždy rezervuji auto dopředu za velmi dobrou cenu na stránkách www.rentalcars.com. Pozor! K zapůjčení auta v USA musíte mít kreditní kartu. Většina autopůjčoven vám bez kreditky auto nepůjčí.

Wisdom Tree - vlajka USA
Wisdom Tree - vlajka USA
LACMA - Urban Light
LACMA - Urban Light

Ubytovali jsme se v hotelu ve čtvrti Lawndale nedaleko letiště a Manhattan Beach. Byl to dobrý výchozí bod pro poznaní města.

Prvním místem, kam jsme zamířili byla krásná, dlouhá, písečná pláž na Santa Monice s nezapomenutelným Santa Monica Pier, kde se nachází zábavný park a historický kolotoč. Tento Pier nabízí kromě zábavy také rybí restaurace a kavárničky, kde se prodává zmrzlina. Je zde mnoho barů, kde si můžete dát drink. Z pláže můžete pozorovat západ slunce a svítící Pier se všemi svými atrakcemi. Pokud pojedete na Santa Monicu, doporučuji zaparkovat ve velkých parkovacích garážích kousek od pláže: Parking structure 6 - 1431 2nd St, Santa Monica. Prvních 90 min je zdarma a potom se platí 1,25$ za půl hodiny.


Santa Monica Pier
Santa Monica Pier
Santa Monica Beach
Santa Monica Beach

Druhý den jsme se vypravili na Griffith Observatory. Zde se dá parkovat u Greek Theater, kde je bezplatné parkoviště, které se nachází hned pod observatoří. Pěšky se z parkoviště na observatoř dostanete za 20 minut. Je zde nádherný výhled na celé L.A. a na Hollywood Hills se svým nápisem HOLLYWOOD.

Z observatoře jsme jeli k místu odkud začíná náročnější trasa pro výstup na Hollywood Hills, až za nápis HOLLYWOOD. Cesta k nápisu přes Wonder View Trail Head nám trvala asi 2,5h, přičemž jsme zažili velké stoupání a také vyčerpání. Po 1,5h jsme se dostali k prvnímu bodu na Wisdom Tree. Odtud byl krásný výhled na oblíbený a velmi známý zábavný park Universal Studios Hollywood. Další část cesty už byla méně náročná, i když jsme šli cestou necestou. Odměnou za tento výstup nám byl krásný pohled na nápis Hollywood a ještě hezčí výhled na město. V tu chvíli jsme si řekli, že to stálo za to. Nazpět jsme již šli po silnici, která vede od nápisu až k vilové čtvrti. K nápisu se ale autem nedostanete. Je zde zákaz vjezdu. 


Griffith Observatory
Griffith Observatory
Hollywood Hills - nápis Hollywood
Hollywood Hills - nápis Hollywood

Dále naše cesta pokračovala přes známou čtvrť Beverly Hills až na Rodeo Drive, kde se nachází luxusní butiky a před nimi ještě luxusnější "fára". Nedaleko odtud je asi nejznámější ulice v L.A., Hollywood boulevard se svým Oskarovým Dolby Theatre, chodníkem slávy a Chinese Theatre. Vždy jsem si představovala Hollywood boulevard jako luxusní ulici s hvězdami na chodníku. Vůbec tomu tak není. Hollywood boulevard je poměrně špinavá ulice se spousty pouličních umělců, kteří v různých kostýmech lákají na to, abyste si udělali fotku s "celebritou". Samozřejmě za takovou fotku chtějí zaplatit. Běžně vás tato fotka vyjde tak na 20 $. Mezi těmito "umělci" se potulují bezdomovci, kteří doufají, že od turistů obdrží nějaký ten dolar.

Dalším naším cílem bylo Los Angeles County Museum of Art (LACMA), kde se nachází "Urban Light" od Chrise Burdense. Toto místo má velmi příjemnou atmosféru a často se objevuje v různých filmech.


Hollywood boulevard - chodník slávy
Hollywood boulevard - chodník slávy
Hollywood boulevard - Chinese Theatre
Hollywood boulevard - Chinese Theatre

Následující den jsme se vypravili do zábavného parku Universal Studios Hollywood, které je jednou z ikon L.A. a je skoro povinností toto místo navštívit. Před vstupem do parku se tyčí obří, rotující glóbus s nápisem Universal Studios Hollywood. Vstupenka do parku na celý den stojí cca 109 $ na osobu a parkování je za 27 $ za auto. V parku už máte všechny atrakce a show zdarma. Asi nejznámější atrakcí je The Wizarding World of Harry Potter (Kouzelnický svět Harryho Pottera, kde si mimo jiné můžete koupit Butter beer - máslový ležák) a Jurassic World Ride (Jurský svět). Velmi oblíbená je také The world-famous Studio Tour, kde projíždíte vláčkem ateliéry, kde se natáčelo mnoho filmů a seriálů.


Universal Studios Hollywood
Universal Studios Hollywood
Universal Studios Hollywood - Kouzelnický svět Harryho Pottera a máslový ležák
Universal Studios Hollywood - Kouzelnický svět Harryho Pottera a máslový ležák

Pokud budete chtít navštívit ještě druhý velmi známý zábavný park Disneyland, vydejte se do nedalekého Anaheimu, který je cca 42 km od L.A.

Pro milovníky vín doporučuji navštívit Santa Barbaru, která se nachází cca 90 min. od L.A., kde je mnoho oceněných vinařství. Po cestě navštivte Malibu, kde se nacházejí luxusní hotelové rezorty a ještě luxusnější vily slavných osobností.


Zábavný park Disneyland
Zábavný park Disneyland
Zábavný park Disneyland
Zábavný park Disneyland

Z L.A. se dobře dostanete do Palm Springs (cca 176 km), Las Vegas (cca 432 km), San Diego ( cca 193 km) a San Francisco (cca 613 km).

Takže na viděnou v City of Angels (městě andělů).💸🎥🎞


Los Angeles TOP 10

10 Top míst, které musíte v L.A. navštívit:

1. Hollywood Hills 

2. Hollywood Boulevard

3. Hvězdárna Griffith Observatory

4. Zábavný park Universal Studios Hollywood

5. Beverly Hills

6. Ulice Rodeo Drive 

7. Santa Monica Pier a pláž

8. Los Angeles County Museum of Art (LACMA) s "Urban Light"

9. Zábavný park Disneyland

10. Nákupní centrum The Grove 


FOTOALBUM

Také chcete zažít nevšední dovolenou?

Navštivte naše stránky www.fugutravel.cz a vyberte si z celé řady zájezdů ať už do USA nebo jakékoliv jiné destinace. 

Vaše cestovní agentura FUGU TRAVEL

© 2018 FUGU TRAVEL blog. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky