Plavba zaoceánskou lodí po Karibiku

28.10.2018

Ještě před pár lety jsem si myslela, že plavba na zaoceánské lodi je pouze pro "bohaté". Opak je ale pravdou. Cenově je to srovnatelné s dovolenou po evropských destinací. Většina z nás je zvyklá jezdit na dovolenou na jedno místo, zakoupit si zde výlet, nebo si půjčit auto a dané místo si procestovat. Výhodou plavby na zaoceánské lodi je návštěva několika zemí za krátkou dobu, bez zbytečných přeletů a stěhování z hotelu na hotel.

Z jedné takové plavby jsem se právě vrátila. Pluli jsme po Karibiku na lodi Allure of the Seas od Royal Caribbean International. Vyplouvali jsme z Fort Lauterdale (Florida) přes zastávky St. Maarten, Puerto Rico, Haiti a zpět do Fort Lauterdale. Tato plavba trvala 8 dní. První 3 dny jsme strávili na moři, což bylo ideální k objevování a užívání různých aktivit na palubě. Další 3 dny již byly více "akční". Každé ráno jsme připluli do přístavu jiné země, kde jsme vystoupili z lodi a šli jsme na výlet.


Allure of the Seas
Allure of the Seas

Tato zaoceánská loď je takové "plující město". Je zde promenáda s mnoha obchody, park, kolotoč, casino, kluziště, několik bazénů, vířivek, barů, restaurací, divadel a mnoho dalších nevšedních aktivit, jako jsou zip line, horolezecká stěna, nebo surfařský stimulátor. Během dne i večera se konají různé společenské akce od kurzů tance, vaření, bruslení až po večerní profesionální divadelní představení. Nejlepší show, kterou jsme navštívili, bylo představení Mamma Mia s hity od skupiny Abba. Profesionální vystoupení jako na Broadwayi v New Yorku. Velmi dobrá představení byla i Ice Games show na ledě, OceanAria aqua show nebo Blue Planet. Všechna tato představení jsou zdarma, pouze je potřeba si zarezervovat vstupenku. Doporučuji si stáhnout aplikaci od Royal Caribbean, ve které je možné i bez připojení k internetu rezervovat různá představení, výlety nebo stůl na večeři v jedné ze speciálních a la carte restaurací. Navíc je zde také uveden program co se ten den i hodinu zrovna koná. Vstupenkou a dokladem o rezervaci je pak Sea Pass. Sea Pass je kartička, kterou dostanete při vstupu na lod' a slouží jako karta od pokoje, platební karta a vstupenka na představení.

Naše první zastávka byla na ostrově Svatý Martin. Vzali jsme si sdílené taxi pro 9 osob a za 25 $ na osobu jsme absolvovali 4 hodinový výlet po ostrově. Podobný výlet se prodává již na lodi, ale stojí ještě jednou tolik. Tento krásný ostrov je rozdělen na dvě části. Jedna část patří k Francii a druhá k Holandsku (Nizozemsku). Ve francouzské části je možno volat, posílat sms a využítat data za stejný tarif jako v ČR, bez roomingových příplatků. Na tomto ostrově je v některých místech stále vidět pohroma, kterou zde způsobil hurikán Irma v září v roce 2017. Navštívili jsme Bikini beach, město Marigot, známou pláž Maho beach, kde přistávají letadla přímo nad vaší hlavou a přístavní městečko Philipsburg, ve kterém kotvila naše lod.' Jsou zde výborné plážové bary, které nabízejí především karibské pivo Carib, různé koktejly a karibský rum. V jednom takovém baru mě pobavila cedule s nápisem: Polévka dne - Rum. :)

Další zastávkou bylo Puerto Rico, město San Juan. Loď zakotvila v přístavu, který je přímo v centru města, takže jsme pěšky obešli celou starou část města (nachodili jsme kolem 16 km). Je zde úchvatná pevnost Fort San Felipe del Morro a hrad Castillo San Cristóbal s krásným výhledem. Poté co si zakoupíte vstupenku za 7$ máte vstup do pevnosti i hradu.

Poslední zastávka byla na ostrově Haiti. Labadee je soukromý ostrov společnosti Royal Caribbean International. Zde jsme strávili celý den pláži. Na ostrově se grilovalo a podával se oběd. Pro ty co nechtěli být pouze na pláži, byly připraveny různé placené aktivity. Nejžádanější a nejznámější je jízda na zip line. Jedná se o nejdelší zip line na světě, který vede nad vodou.

San Juan
San Juan

Poslední celý den jsme strávili na moři a na lodi si užívali místní zábavu. Jezdili jsme na zip line, hráli minigolf, navštívili jsme různá představení, venkovní kino a hodně jsme jedli. :) Na lodi je několik restaurací formou bufetu a fast foodů, kde je jídlo v ceně. Na večeři má každý přidělenou a la carte restauraci, kam může chodit na servírované menu. Tato restaurace je také v ceně plavby. Je zde i velká řada restaurací, které jsou za poplatek, pokud si člověk chce dát k jídlu nějaké speciality jako je sushi, steaky, mexická kuchyně... atd. Ze své zkušenosti musím říct, že jsem placené restaurace nikdy nevyužila, jelikož toho jídla je na lodi tolik, že to není ani možné vše ochutnat.

Maho Beach
Maho Beach

Tuto 8 denní plavbu včetně ubytování, jídla po celý den, základních nápojů, vybraných představení a aktivit na lodi, pořídíte ve vnitřní kajutě již od 16 000 Kč. K této ceně se musí připočítat povinné spropitné pro personál ve výši 14,50 $ na osobu/den.

Cena plavby je bez letenky. Nejlépe vycházejí letenky z Prahy do Miami a zpět. Cena letenky se pohybuje kolem 12 000 Kč. Z Miami do Fort Lauterdale je to cca 40 min jízdy a taxi vyjde cca na 25 $ na osobu.

Určitě je dobré zůstat v Miami o 2 dny déle a město si prohlédnout. Nejznámější je Miami beach, kde se nachází nákupní třída Lincoln Road, ulice Ocean Drive, kde je sídlo známého módního návrháře Versace a pláž.

POZOR! Nezapomeňte si před odletem do USA vyřídit ESTA víza. Víza si snadno vyřídíte na stránce https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 a stojí 14 $ na osobu.


 TOP 5

5 Top aktivit a míst, které musíte během plavby zažít a navštívit:

  1.   Představení Mamma Mia na lodi (Allure of the Seas)

   2.        Okruh ostrovem Sv. Martin

   3.       Prohlídka starého města v San Juan (Puerto Rico)

   4.       Koupání na ostrově Labadee (Haiti)

   5.       Návštěva Miami beach (Florida)


FOTOALBUM

Také chcete zažít plavbu na zaoceánské lodi?

Navštivte naše stránky www.fugutravel.cz  nebo klikněte na logo FUGU TRAVEL a vyberte si z celé řady zájezdů ať už do Karibiku  nebo jakékoliv jiné destinace. V nabídce najdete zájezdy z českých, ale i německých a rakouských cestovních kanceláří.

Cestovní agentura FUGU TRAVEL

www.fugutravel.cz

© 2018 FUGU TRAVEL blog. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky