Řecký ostrov Mykonos

30.04.2019

Mykonos je jedním z mých nejoblíbenějších řeckých ostrovů, a to hlavně díky své modrobílé architektuře, příjemné atmosféře a skvělému jídlu.

Tento ostrov je známý jako "řecké St. Tropez" a patří k jedné z top destinací pro strávení luxusní dovolené. O to více mě překvapilo, když jsem objevila zpáteční letenky z Vídně na Mykonos, za pouhých 1300 Kč. Tuto trasu operuje letecká společnost Laudamotion a za 2,5 hodiny jste na místě. Dopředu jsme si zarezervovali auto a pracovníci autopůjčovny na nás čekali při příletu v letištní hale. Půjčení auta nás vyšlo na 300 Kč na den. Ubytovali jsme se v krásném hotelu Portes Suites & Villas Mykonos, který je kousek od letiště. Tento hotel disponuje apartmány, suity s vlastní soukromou vířivkou na balkóně a vilami se soukromým bazénem. Velkým benefitem je servírovaná snídaně přímo do pokoje. Každý den jsme si tedy užívali snídani v županech, které patřily k standardní výbavě hotelového pokoje.

Mykonos town
Mykonos town
Mykonos town
Mykonos town

První místo které jsme navštívili byl Mykonos town. Je to největší město na ostrově, kde se nachází známé barevné domečky u moře přezdívané "Little Venize", úzké bílomodré uličky a hlavně větrné mlýny, u kterých se na večer schází turisté, aby mohli pozorovat západ slunce. Jelikož jsme zde byli ještě před sezonou, měli jsme štěstí a po cestě jsme nenaráželi na davy turistů. Toto místo je jak z pohádky. Podél přístavu je spousta taveren, kde servírují místní kuchyni a čerstvé ryby. V jedné z těchto taveren jsme si dali typické řecké jídlo Moussaka (plátky brambor zapečené s lilkem, mletým masem a bešamelovou omáčkou), feta sýr opečený v těstíčku s medovou marinádou a sezamovými semínky, tzaziky, pita chléb a řecký salát. Toulání úzkými uličkami bylo velmi příjemné. Pokaždé člověk narazí na nějaký jiný zapadlý obchůdek nebo malou taverničku, kde se dá najíst u malých stolečků přímo na ulici a ceny jsou o poznání nižší než v typických tavernách. Známý řecký pita gyros zde vyjde na 3,20 € a v nabídce najdete i vegetariánskou variantu. Co by to byl za výlet na řecký ostrov bez pravého řeckého Frappé, které seženete na každém kroku. Tato ledová, vyšlehaná, černá káva je výborným zdrojem kofeinu a osvěžení.

Mykonos town
Mykonos town
Mykonos town
Mykonos town

Naše další cesta vedla na pláž Agia Anna Beach a Kalafati Beach. Tyto dvě pláže jsou prakticky vedle sebe a tvoří dvě zátoky. Nad nimi se tyčí kopec, ze kterého je krásný výhled na obě pláže a na širé moře.

Velmi příjemná pláž na koupání a zároveň odpočinek v beach clubu je Ornos Beach, která je na jihu ostrova nedaleko Mykonos town.

Poslední noc jsme se strávili v hotelu Mykonos Princess, kde jsme si užívali neskutečný servis od personálu a pohodu u bazénu. Tento hotel je kousek od přístavu, kde kotví výletní lodě. Úžasným zážitkem byla snídaně, kterou nám servírovali k bazénu s úchvatným výhledem na moře. Dostali jsme snídaňové menu, ze kterého jsme si mohli vybrat co jsme chtěli. Nejen, že jídlo bylo výborné, ale také krásně naservírované.

Velkou výhodou tohoto ostrova je jeho velikost. Z jedné strany na druhou ho přejedete za 15-25 minut. Známým turistickým místem je Ligthouse (maják), který se nachází na severu ostrova. Cesta k majáku je místy trochu krkolomná. V některých úsecích silnice jsem si přála, aby proti mě nevyjelo další auto, protože bych se neměla kam uhnout. Odměnou za tuto strastiplnou cestu byl krásný výhled na širé moře a do okolí.

Mykonos town
Mykonos town
Nisos Mykonos
Nisos Mykonos

Další naše zastávka byla ve vnitrozemí v městečku Ano Mera, kde se nachází starý klášter Monastery of Panagiea Tourliani a o kousekdál jsou ruiny hradu Gyzi Castle. V klášteře je i muzeum místních artefaktů. Vstupné 1 € je formou dobrovolně povinného příspěvku na klášter. V této části ostrova jsme měli pocit, že jsme jako turisti na ostrově sami. Po městě posedávalo pouze pár domorodých obyvatel, kteří popíjeli frappé a pozorovali okolí.

Tento ostrov má nálepku luxusní dovolené a každou sezónu se tady sjíždí známé osobnosti z celého světa. Pokud sem ale vyrazíte před sezónou, budete mít luxusní dovolenou za hubičku. :)

FOTOALBUM

Také chcete zažít dovolenou na Mykonosu?

Navštivte naše stránky www.fugutravel.cz nebo klikněte na logo FUGU TRAVEL a vyberte si z celé řady zájezdů ať už do Řecka nebo jakékoliv jiné destinace. 

Cestovní agentura FUGU TRAVEL

© 2018 FUGU TRAVEL blog. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky